30/8/2015: Tine is vandaag met een tijd van 04:34:05 als twaalfde geëindigd in het wereldkampioenschap Ironman 70.3 in Zell am See, Oostenrijk. De overwinning ging naar de Zwitserse titelverdedigster Daniela Ryf (4:11:34). Heather Wurtele (Canada; 4:23:07) en Anja Beranek (Duitsland; 04:24:10) vervolledigden het podium.

 

Tine was met een gezonde dosis realisme naar Oostenrijk afgereisd. De specialistes op de 70.3-afstand zijn immers intrinsiek sneller. Dat werd meteen duidelijk in het zwemmen. Tine zette een voor haar uitstekende zwemtijd neer van 27:41, goed voor een 20e plaats. Op de fiets begon ze echter aan een stevige remonte en na 90 kilometer kon ze zelfs als achtste aan de halve marathon beginnen. Het loopgedeelte begon evenwel in mineur. Terwijl Daniela Ryf naar een onbetwiste overwinning liep, kreeg Tine te kampen met steken. Wandelend verloor ze meteen enkele plaatsen. Tine kon zich echter herpakken, begon vlot te lopen en kon alsnog als twaalfde eindigen.

 

Tine was in haar nopjes met een onverhoopt prima resultaat: “Ik ben echt content. Ik heb goed gezwommen, sterk gefietst en ook in het lopen heb ik uiteindelijk mijn ritme gevonden. Zonde van de steken, anders was de top-10 haalbaar. Zeker omdat het selectieve fietsparcours me ligt. Maar kom, ik ga niet klagen. Vooraf hoopte ik op de vijftiende plaats. Het is vooral plezant om de laatste zware trainingsperiode voor de Ironman Hawaï te kunnen beginnen met een goed gevoel. Ik was de afgelopen weken een beetje ontmoedigd omdat mijn trainingen niet goed vlotten. Nu weet ik dat mijn vorm toch behoorlijk is. Een mooie bonus is dat ik nu ook al meer dan 800 punten heb voor de Ironman Hawaï van 2016. Als ik dit jaar ook goed presteer in Hawaï, neemt dat enorm veel druk weg van mijn wedstrijdkalender van volgend jaar. Dan kan ik gaan voor podiumplaatsen in de wedstrijden die ik graag wil doen in plaats van een maandenlange jacht op punten. Maar kom, mijn eerste focus is de Ironman Hawaï van dit jaar. Als ik nu een paar weken goed kan trainen, moet ik zeker klaar zijn.”