27/7/2015: Ik ben gekwalificeerd voor het WK Ironman in Hawaï. Oef! Mijn belangrijkste doel voor 2015 bereikt, het is een hele opluchting. Juli werd een emotionele roetsjbaan. Het begon met de Ironman Frankfurt op 5 juli. Ik moest absoluut in de top 5 eindigen om mijn Kona slot veilig te stellen. Wekenlang trainen kende een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in Font Romeu. Uiteindelijk behaalde ik een zevende plaats in een broeierig warm Frankfurt. Een goed resultaat gezien de omstandigheden, maar ook genoeg punten voor Hawaï? De Kona Pro Ranking gaf geen uitsluitsel. Misschien wel, misschien niet. Kwalificatie was zeker mogelijk maar een aantal atletes konden alsnog mijn ticket pakken als ze het goed deden in de juli-wedstrijden die nog volgden. Slechts 35 pro vrouwen (plus een aantal atletes die automatisch kwalificeren) mogen aan de start verschijnen van het WK. De eerste 28 plaatsen worden eind juli toegewezen. Kwalificatie in juli is superbelangrijk omdat een extra Ironman doen in augustus om dan te kwalificeren een goed resultaat in het WK begin oktober hypothekeert. Plan B dus: Ironman 70.3 Calgary op 26 juli.  Rationeel een verstandige keuze, maar mijn lichaam zei nee. Na een winter en lente van continu trainen en veel wedstrijden, snakte mijn lijf naar rust. Calgary was echt geen optie. Zo werd het spannend aftellen de afgelopen week. Zou ik mijn plek binnen die top 28 kunnen vasthouden of alsnog verliezen in het laatste wedstrijdweekend? Ik ben zo blij dat ik mijn slot heb gepakt. Het is een zuurverdiende beloning voor een zwaar seizoen. Ik begon aan 2015 met het wegwerken van de trainingsachterstand die ik opliep in de vijf maanden dat ik terug ging werken in 2014. Mijn eerste wedstrijd van het seizoen ging de mist in door ziekte. Sindsdien heb ik solide resultaten neergezet terwijl ik systematisch toewerkte naar mijn vertrouwde vorm. De steun die ik die daarbij van jullie en van mijn sponsors heb gekregen was overweldigend, tijdens de goeie en de slechte dagen. Dankjewel! Nu ik mijn Kona slot veilig heb gesteld, rest me genoeg tijd om rustig voor te bereiden. Fietskilometers inhalen, verder aan mijn zwemmen werken,… er ligt veel werk op de plank maar er is ook veel om naar uit te kijken. Kona, here I come!

 

Tine

 

PS: Natuurlijk ga ik ook aan wedstrijden meedoen in mijn voorbereiding op Hawaï. Als ik geplaatst ben, doe ik mee aan het WK Ironman 70.3 in Zell am See. Als dat niet het geval is, wordt het de 70.3 Vichy of de 70.3 Budapest. En natuurlijk ben ik er absoluut bij in de Carglass Cologne Triathlon begin september. Tot dan!