7/4/2019: De kop is eraf voor Tine. Ze begon vandaag aan haar wedstrijdseizoen met een 11e plaats in Challenge Salou. Ze werkte de wedstrijd op halve afstand af in 4:32:01. Judith Corachán Vaquera (Spanje; 4:16:58) pakte de titel in Salou. Daniela Bleymehl (Zwitserland; 4:18:38) en Emma Pallant (VK; 4:20:04) pakten de tweede en derde plaats.

 

Die eerste wedstrijd na een lange winterstop doet altijd een beetje meer pijn. Of zoals Tine het samenvatte voor ze aan de halve marathon begon: “Afzien, ze!” Op dat moment had ze er al 1,9 km zwemmen en 90 km fietsen op zitten. Een woelige zee zorgde voor een lastig zwemparcours waarin Tine moeilijk haar ritme vond. Ze kwam als 16euit het water op 4 minuten van snelste zwemster Helle Frederiksen. Ook op de fiets moest ze zwoegen. Tine werkte zich gestaag naar voor en kon net buiten de top 10 aan de halve marathon beginnen. Maar op dat moment was de achterstand op wedstrijdleider Daniela Bleymehl wel opgelopen tot 10 minuten. In het lopen vond Tine wel een goed gevoel. Ze kon de wedstrijd gecontroleerd uitlopen en als 11eeindigen.

 

“Salou was bedoeld om wedstrijdritme op te doen,” vertelt Tine. “Veel meer heb ik er niet uit kunnen halen. Dat is een beetje jammer. Eens je aan die startlijn staat, ga je er toch voluit voor. Maar op dit vlakke parcours kan ik het verschil niet maken. En ik had de benen er vandaag nog niet voor. Langs de andere kant, mijn lichaam is nu wel helemaal uit zijn winterslaap geschud. Ik weet weer helemaal hoe het voelt om hard te gaan. In het zwemmen had ik het heel lastig, zo tegen de golven in. Ik was eerst mee met een groepje, maar ik heb hen toch moeten laten gaan. Op de fiets voelde ik meteen dat ik niet de goeie benen had. Maar ik heb gewoon doorgedaan, ook met de hoop dat het lopen zou meevallen. Dat was inderdaad het geval. Ik vond een goed ritme en dus ik kon met een goed gevoel de wedstrijd afronden. Nu nog een paar weken trainen in Frankrijk om dan helemaal klaar te zijn voor de halve Ironman van Marbella eind april. Nu zijn we echt vertrokken!”

 

Tine zet dit jaar opnieuw in op de twee mythische Franse wedstrijden: de Ironman France en Embrunman. “Ik ben ongeslagen in Nice. Als ik de wedstrijd opnieuw kan winnen, doe ik dat als eerste in de geschiedenis voor de zesde keer,” zegt Tine. “Embrunman is zes weken na Ironman France en zo mogelijk nog zwaarder dan Ironman Nice.  Ik heb de wedstrijd al gewonnen, maar de combinatie met de zege in Ironman France is nog niemand gelukt. Dat motiveert natuurlijk. Ook omdat ik zo hou van dat superzware klimwerk.”

 

Het wedstrijdseizoen van Tine ziet er als volgt uit:

  • 28.04:  Ironman 70.3 Marbella
  • 12.05: Ironman 70.3 Pays d’Aix
  • 19.05: Ironman 70.3 Barcelona
  • 16.06: Challenge Geraardsbergen
  • 30.06: Ironman France
  • 15.08: Embrunman
  • 07.09: WK Ironman 70.3 Nice