13/10/2018: Tine is als 21e geëindigd in de Ironman Hawaï 2018. Ze zette met 9:17:21 haar snelste tijd ooit neer in het WK Ironman, maar in een razendsnelle editie was dat niet genoeg voor de verhoopte top-10 plaats. Toch was Tine tevreden: “Ja, toch wel. Ik heb een veel scherpere tijd neergezet dan verhoopt, uitstekend gezwommen en heel sterk gefietst. Ik weet dat ik alles heb gedaan wat ik kon doen. De rest was gewoon sneller”.

Tine trok naar Hawaï met een uitstekende zwemconditie. En die liet ze ook op wedstrijddag zien. Ze kwam uit het water met een tijd van 58:28, minder dan het uur waarop ze vooraf hoopte en haar snelste zwemtijd ooit in Hawaï. “Ik voelde me echt goed in het water en kon zelfs een gat dicht zwemmen. Dat lukt normaal nooit!”, aldus Tine. Op de fiets had ze ook goeie benen. “Ik heb hier nog nooit zo’n hoog wattage getrapt en reed mijn snelste fietstijd ooit in Kona. En toch kon ik niet meer dan drie plaatsen winnen, van plaats 22 naar 19. Dat geeft ook een idee van hoe snel de wedstrijd was.”  Op naar de marathon dan. Die verliep volgens plan en Tine liep zelfs even als 17e, maar toen begon de hitte zijn tol te eisen en moest ze nog enkele plaatsen prijsgeven. “Op het einde werd ik op de Queen K echt gekookt en kreeg ik een dipje. Dus mijn lopen kon wellicht beter. Maar voor de rest kan ik niets slechts over mijn wedstrijd zeggen. Het was gewoon een heel snel jaar. Nu even bekomen, vakantie nemen en dan volgend seizoen plannen.”

De Zwitserse titelverdedigster Daniela Ryf maakte er een machtsvertoning van met een eindtijd van 8:26:18. Lucy Charles (UK; 8:36:34) en Anne Haug (Duitsland; 8:41:58) vervolledigden het podium.