9/5/2015: Tine is vandaag met een tijd van 04:33:23 als vierde geëindigd in de halve Ironman van Mallorca. Na een goeie wedstrijd en vooral een ijzersterkte fietsprestatie, moest ze alleen toppers Daniela Ryf (Zwitserland; 04:17:25), Julia Gajer (Duitsland; 04:26:53) en Yvonne van Vlerken (Nederland; 04:29:03) voor laten gaan.

 

Na een goeie start moest Tine toch de topzwemmers lossen. Ze kwam als dertiende uit het water op meer dan drie minuten van Daniela Ryf. In het fietsen begon Tine meteen aan een indrukwekkende remonte. Na 15 kilometer reed ze in achtste positie, op het volgende meetpunt aan kilometer 78 was ze tweede. In de halve marathon moest ze sterke lopers Gajer en van Vlerken al snel voor laten gaan. Maar dankzij een solide loopprestatie kon ze de vierde plaats toch behouden.

 

Tine was heel erg blij met haar vierde plaats in Alcudia. Na een valse start in maart in Zuid-Afrika (waar ze ziek moest opgeven) kon ze vandaag met een prima resultaat aan haar “Road to Kona” beginnen: “Echt, ik ben content. Mijn puntentelling voor Ironman Hawaï is gestart met een schitterende wedstrijd. Spijtig dat het geen podiumplaats is geworden, maar dat neemt niets weg van mijn prestatie. En als ik zie wie er voor me is geëindigd, dan denk ik dat mijn vierde plaats het beste is wat erin zat. Het plan was om alles te geven op de fiets en dat is goed gelukt. Misschien heb ik dat wel wat bekocht in het lopen. Langs de andere kant hebben we de laatste weken vooral op het fietsen gewerkt en minder op loopsnelheid getraind. Ik denk ook dat ik niet slecht heb gezwommen. Niet super, maar het is een goeie basis voor de halve Ironman van Barcelona volgende week. Daar wil ik knallen om er dan twee weken later helemaal te staan in de Ironman van Brazilië.”