31/5/2015: Tine is vandaag als vierde geëindigd in de Ironman Brazilië. Met een tijd van 09:08:29 finishte ze net naast het podium. De overwinning ging naar de Braziliaanse Ariana Monticeli (8:59:08). Elizabeth Lyles (VS; 9:00:31) en Amanda Stevens (VS; 9:01:27) vervolledigden het podium.

 

Tine voelde zich goed in het water en dat vertaalde zich in een degelijke zwemprestatie. Met een tijd van 59:15 moest ze vanop de achtste plaats echter wel tien minuten goedmaken op Haley Chura. Dat deed ze ook. Na 180 sterke kilometers fietste ze als tweede de transitiezone in met slechts een minuutje achterstand op Chura. Dan volgde een spannende marathon waarin de top vier – Chura, Tine, Lundstrom en Stevens – begonnen met een spelletje haasje-over. Het was Stevens die een voorsprong uitbouwde, terwijl eerst Lyles en daarna Monticeli kwamen opzetten. Zij liepen te snel voor Tine, die ondanks een moeilijke laatste 10 kilometer haar vierde plaats niet meer uit handen gaf.

 

Het is al de derde wedstrijd op rij waarin Tine de vierde plaats pakt na een solide prestatie. “Ik denk dat ik dit seizoen een abonnement heb op de vierde plaats,” lacht Tine. “Jammer dat het weer net naast het podium is, maar ik ben content. Ik heb voor de eerste keer dit jaar eens treffelijk gezwommen, ondanks het feit dat ik geen aansluiting vond bij een groepje. Tien minuten blijft veel, té veel eigenlijk. Maar als er hele goeie zwemmers meedoen – en Chura is één van de beste in het circuit – dan kan ik weinig doen aan zo’n achterstand. Ik heb in de wissel al een minuut ingehaald en daarna heb ik heel goed gereden. Zeker in het eerste stuk, toen iedereen nog alleen reed, kon ik me snel naar voor werken. Ik heb prima gelopen, vooral in het begin. In de eerste ronde zit een belachelijk zware helling. Dat zal er ook wel mee te maken hebben gehad dat het na 35 kilometer op was. Ik heb immers nog niet genoeg loop- en fietskilometers in de benen om in optimale vorm te zijn voor een volledige Ironman. Maar voor de Ironman Frankfurt komt dat zeker in orde. In ieder geval, ik ben tevreden over mijn Brazilië-trip. Ik heb een mooi aantal Kona punten zodat ik nu terug op schema zit voor kwalificatie voor de Ironman Hawaï. Ik ga nu een weekje naar huis en dan trek ik naar Font Romeu om me op hoogte voor te bereiden op Frankfurt.”