7/9/2014: Tine Deckers heeft gisteren de halve triatlon van het Carglass Cologne Triathlon Weekend gewonnen. Tine won de wedstrijd in 04:22:13. Daarmee was ze sneller dan landgenote Eva Kennis (04:35:15) en Grada Boschker (Nederland; 04:35:41).
Tine besliste deze week om haar seizoen in Keulen af te sluiten. Na een verhuis en een voedselvergiftiging die haar enkele weken geleden verplichtte op te geven in de Ironman Mount-Tremblant, was er immers twijfel of ze fit genoeg zou zijn. Die vrees bleek ongegrond. Tijdens het zwemmen zat Tine in de achtervolgende groep, maar ze kon haar achterstand beperken tot een minuut. Ze begon als tweede aan het fietsgedeelte. Daarin maakte ze met een stel goede benen al snel het verschil. Na goed 40 kilometer had ze de concurrentie al meer dan drie minuten achter zich gelaten. Uiteindelijk bereikte ze met meer dan negen minuten voorsprong de transitiezone. In een gecontroleerde halve marathon kon Tine nog enkele minuten extra uitlopen op de rest en zo een comfortabele overwinning vieren.
Voor Tine betekende Keulen een mooi einde van een succesvol 2014: “Ik kan 2014 met een goed gevoel afsluiten. We bleven weliswaar niet gespaard van tegenslagen, maar met mijn vierde overwinning in de Ironman Nice en een tweede plaats in de halve Ironman van Aix-en-Provence en de Challenge Rimini, heb ik mijn plaats aan de top opnieuw ingenomen. In 2013 werd ik mama, in 2014 opnieuw internationale toptriatlete. Da’s een mooie combinatie om 2015 in te gaan.”