18/6/2017: Tine heeft haar trainingsstage in de Alpen vandaag afgerond met een podiumplaats in de halve Ironman van Italië. Met een tijd van 4:26:06 moest ze enkel Lisa Hütthaler (Oostenrijk; 4:24:25) en Camilla Lindholm (Zweden; 4:24:28) voor laten gaan. De wedstrijd maakte deel uit van Tines voorbereiding op de Challenge Geraardsbergen op 2 juli en de loodzware Embrunman op 15 augustus.

Een winderige dag in Pescara en een sterkte stroming zorgden voor een ingekort zwemparcours. Tine kwam als vierde uit het water. Met een tijd van 19:18 was ze minder dan drie minuten trager dan snelste zwemster Donat. Danzij een snelle wissel kon ze als derde aan het fietsgedeelte beginnen. Al snel reed ze in tweede positie achter Hütthaler. Zo begonnen ze ook aan het loopgedeelte. In de halve marathon haalde Tine tijd in op Hütthaler, maar ze moest ook een razendsnelle Lindblom laten passeren. De Oostenrijkse en de Zweedse maakten er een spannende sprint voor de overwinning van. Net daarachter kon Tine haar stage afsluiten met een Ironman 70.3 podiumplaats.

Tine werkte de afgelopen week 510 kilometer en 10.000 hoogtemeters af in vier dagen. Dat betekende dat de Ironman 70.3 Italië in ieder geval te vroeg kwam om in topvorm te zijn. Maar toch hoopte Tine op goeie benen en een mooi resultaat. “Ik heb gegeven wat ik kon en ben blij met dit resultaat. Mijn conditie gaat erop vooruit. Nu hopen op een sterke prestatie binnen twee weken in de Challenge Geraardsbergen. Deze wedstrijd ligt mij nauw aan het hart en ik hoop dat we massaal veel supporters op de been kunnen brengen voor deze geweldige wedstrijd”.