29/3/2015: Tine heeft vandaag moeten opgeven in haar eerste wedstrijd van het seizoen, de Ironman Zuid-Afrika. Een virale infectie zorgde voor een totale off-day. Die begon met een moeizame zwemprestatie. Tine kwam als 17e uit het water met een achterstand van 12 minuten op Jodie Swallow. In het fietsgedeelte kon ze zich nog naar de achtste positie opwerken, maar na 150 kilometer was het helemaal op. “Ik kon gewoon niet meer. De hele wedstrijd was het zwoegen. Mijn neus zit vol snot en mijn luchtwegen zijn belast. Ik moet op de fiets altijd een achterstand goedmaken, maar ik voelde vanaf de eerste meters al dat ik vandaag niet de juiste benen had. Het was harken om een voor mij makkelijk haalbare 220 Watt te kunnen trappen,” vertelde Tine achteraf.  
De Leuvense was er het hart van in: “Rationeel weet ik dat je geen goeie Ironman kan doen als je niet 100% bent. Maar toch doet het zeer. Ik wilde hier absoluut een goeie prestatie neerzetten. Maar het zat er gewoon niet in vandaag. Ik weet ook dat het uiteindelijk beter is dat ik niet aan de marathon ben kunnen beginnen. Zo heb ik mijn benen toch gespaard voor mijn volgende wedstrijden. Maar toch had ik hem liever uitgelopen. Deze week laat ik alles even bezinken en vanaf volgende week focussen we op de halve Ironmans van Mallorca en Barcelona in mei.”
Jodie Swallow (9:02:16) won de wedstrijd. Lucy Gossage (9:08:53) en Susie Cheetham (9:11:42) zorgden voor een volledig Brits podium.