28/4/2018: Tine is vandaag als negende geëindigd in de Ironman Texas. Het werd een frustrerende seizoensopener voor Tine waarin een beter resultaat er niet in zat. Melissa Hauschildt (Australië; 8:31:04) pakte de titel. Jodie Robertson (VS; 8:43:15) en Leslie Smith (VS; 8:43:51) vervolledigden het podium. De eindtijd van Tine was 8:57:33.

 

Als ex-zwemster Lauren Brandon aan de start verschijnt, weten de andere pro vrouwen vooraf al dat ze met een flinke achterstand uit het water zullen komen. In Texas was het niet anders. Brandon ging oerend hard, zelfs een aantal mannen voorbij. Meredith Kessler volgde als tweede op meer dan vijf minuten. Tine kwam als negende T1 binnen met 11 minuten achterstand. Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Terwijl Brandon werd ingehaald door Morrison, kon Tine in de stayerende achtergrond het verschil niet maken. Ze startte de marathon als tiende met nog steeds 11 minuten achterstand. Melissa Hauschildt pakte al snel de leiding. Tine kon de eerste ronde nog een prima tempo aanhouden, maar in de tweede ging het een stuk moeilijker. Dus werd het doorbijten om de negende plaats vrij te stellen.

 

De wedstrijd werd getekend, maar vooral bepaald door omvangrijk en onbestraft stayeren. Het liet een zure nasmaak achter voor Tine: “Normaal gezien roep ik in mijn evaluatie dit soort zaken nooit in, maar zo veel stayeren heb ik nog nooit meegemaakt. En geen enkele referee te zien. Groepen met tientallen mensen met nul meter ertussen die me gewoon als een trein voorbij staken. Je kan je als vrouw natuurlijk in zo’n groep met mannen laten meevoeren, maar ik kan dat niet. Dat is onze sport niet. Dus laat ik me dan netjes afzakken. Maar uiteindelijk woeker je zo met je krachten. Afremmen en dan weer optrekken. Degene die zich op eigen sterkte naar voor probeert te werken, wordt uiteindelijk genadeloos afgestraft door degenen die hun krachten hebben kunnen sparen. Ik weet niet welk resultaat er anders voor me in zat. Ik had geen superdag, maar ik voelde me wel ok. Mijn zwemmen en lopen waren behoorlijk en op de fiets voelde ik me op zich ook goed. Ach ja, ik trek me nu op aan het positieve. Ik heb nu een flink aantal Kona punten verzameld. Met mijn resultaten uit de komende halve Ironman wedstrijden moet ik mijn kwalificatie voor Hawaï vrij eenvoudig kunnen veiligstellen.”