30/10/2016: Tine is vandaag als tweede geëindigd in de Challenge Forte Village in Sardinië. Ze werkte de triatlon op halve afstand (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) af in 4:35:04. Sara Dossena (Italië; 4:32:37) was dankzij een razendsnelle halve marathon net iets sneller. Michelle Vesterby (Denemarken; 4:36:02) vervolledigde het podium.

Tine begon eraan met een verdienstelijke zwemprestatie. Ze kwam als zesde uit het water op 2:30 van de snelste zwemster. Op de fiets was Tine echter duidelijk de sterkste. Na 20 kilometer had ze de leiding overgenomen. En na 90 kilometer kon ze met meer dan drie minuten voorsprong aan de halve marathon beginnen. Dat was echter niet genoeg om een razendsnelle Dossena af te houden. In de laatste kilometers liep de Italiaanse Tine nog voorbij en werd het een tweede plaats voor de Leuvense.

Na een teleurstellende opgave in de Ironman Hawaï, zet Tine zo haar boerenjaar verder. Ze won dit seizoen de Ironman Nice, de Ironman 70.3 van Puerto Rico en de Ironman 70.3 Pays D’Aix; en ze eindigde als tweede in de Ironman UK. “Super is dit. Ik blijf goede prestaties neerzetten. Na Ironman Hawaï was ik even van mijn wolkje gedonderd, maar nu klim ik er graag terug op. Mijn doel voor Sardinië was een podiumplaats. Mission accomplished, dus. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Mijn zwemmen was verdienstelijk; ik heb mijn achterstand goed kunnen beperken. Op de fiets heb ik vrij snel een goed ritme gevonden en kon ik tot kilometer 60 goed doortrekken. Toen kreeg ik last van mijn knie en kon ik niet meer vol doorgaan. Door een oud letsel blokkeert mijn knie af en toe. Meestal gebeurt dit bij het lopen maar vandaag dus op de fiets. Ik moest mijn voet regelmatig losmaken om mijn knie te laten ontspannen. Ik ben wel gewoon verder kunnen rijden, maar ik heb mijn voorsprong niet meer kunnen uitbouwen. En net dat is me tijdens het lopen zuur opgebroken. Vesterby kon ik nog afhouden maar Dossena kwam als een trein naar voor en is me gepasseerd in de laatste kilometers. Ze ging zo ontzettend snel dat ik er niets tegen in te brengen had.  Ze heeft dus absoluut verdiend gewonnen. Jammer van de knie maar mijn conditie blijft goed en met dit resultaat ben ik zeker gelukkig.”