19/8/2018: Tine is vandaag als tweede geëindigd in de Ironman 70.3 Dún Laoghaire in Ierland. Met een eindtijd van 4:49:31 moest Tine enkel Emma Pallant (UK; 4:48:02) voor laten gaan. Samen hadden ze een flinke voorsprong op de rest van het veld. Amber Ferreira (VS) vervolledigde de top-3 met een tijd van 5:04:01.

 

Voor Tine was Dún Laoghaire de eerste wedstrijd na haar val in de afdaling van de Muur tijdens de Challenge Geraardsbergen in juni. De vraag was dan ook of haar schouder volledig genezen was en of ze zich niet zou inhouden op de afdalingen in het fietsparcours. Het goede nieuws kwam al in het water: geen last van de schouder. Na een behoorlijke zwemprestatie kwam ze als vierde uit het water met 4:30 achterstand op snelste zwemster Rebeccah Wassner. Jammer genoeg verloor ze te veel tijd in de wisselzone. Gelukkig had Tine bijzonder sterke fietsbenen, waarmee ze meteen het verschil maakte op het zware, heuvelachtige parcours. Na 35 kilometer reed ze in tweede positie, slechts 1:30 achter Pallant. Rond kilometer 50 pakte ze de leiding. Zo kon ze met 1:45 voorsprong T2 binnenrijden. Dat was echter niet genoeg om sterke loopster Pallant af te houden. Na 7 kilometer nam zij de leiding over. Tine bleef echter uitstekend lopen en kon de achterstand tot minder dan 90 seconden beperken terwijl de rest van het veld op meer dan 10 minuten volgde. Zo kon ze gecontroleerd haar tweede plaats veiligstellen.

 

“Amai, ik ben supertevreden”, vertelde een opgeluchte Tine. “Voor de wedstrijd was ik toch een beetje nerveus. Als je al even geen topwedstrijd meer hebt gedaan, speelt dat toch door je hoofd. Maar ik heb echt goed gefietst en gelopen. En zelfs mijn zwemmen was prima. Alleen in de eerste wisselzone heb ik geweldig zitten prutsen. Ik werd twee keer tegengehouden door een scheidsrechter die vond dat het lintje van mijn fietshelm niet vast genoeg zat. Ik wist dat het moeilijk zou worden om Emma voor te blijven, maar als ik niet zo had gesukkeld in de wisselzone, had ik het haar misschien wat moeilijker kunnen maken. Maar ik ben content. De vorm begint te komen en dat geeft vertrouwen op het juiste moment. Nu kan het aftellen naar de Ironman Hawaï echt beginnen. Volgende week doe ik nog mee aan de halve Ironman van Zell am See, dan volgt een hoogtestage om dan eind september richting Kona te vertrekken. Vanaf vandaag kijk ik ernaar uit”.