23/9/2017: Tine is als tweede geëindigd in de Ironman van Italië. Met een eindtijd van 09:13:35 moest ze enkel de Britse Lucy Gossage (09:06:39) voor laten gaan. De Italiaanse Marta Bernardi (09:20:04) pakte de derde plaats. Na haar overwinningen in de Challenge Geraardsbergen, de Alpe d’Heuz Triathlon en de Embrunman, zet Tine zo een bijzonder glansrijk 2017 verder. Bovendien doet ze een goede zaak in haar doel voor dit najaar: punten verzamelen voor het WK Ironman Hawaï in 2018.

Het gebeurt niet vaak, maar Tine was zowaar mee met de kopgroep in het zwemmen. Ze zwom zelfs een groot deel aan de leiding. Zo kon Tine, samen met Lucy Gossage, er meteen vandoor gaan op de fiets. Na ongeveer 50 kilometer besloot Tine de forcing te voeren. Ze bouwde een voorsprong uit van een minuut. Maar Gossage kwam terug en rond kilometer 130 pakte de Britse de leiding. Tine moest haar laten gaan. Ze kwam uiteindelijk zes minuten na Gossage de tweede transitiezone in. Tine begon goed aan de marathon en halverwege had ze meer dan een minuut ingehaald op Gossage. Dichter zou ze echter niet meer komen. Met de rest van het deelnemersveld op een veilige afstand, eindigde ze op een sterke tweede plaats.

Tine was tevreden met die tweede plaats. “Als atleet doe je natuurlijk altijd mee om te winnen. En misschien had de wedstrijd er anders uitgezien als ik niet zo vroeg was weggereden. Maar ik ben content met die tweede plaats. Voor de wedstrijd zou ik getekend hebben voor dit resultaat. Mijn voorbereiding was immers niet ideaal. Na de Embrunman heb ik vakantie genomen en toen ik terug begon te trainen, ben ik de laatste dag ziek geworden. Sinusitis en dus niets ergs, maar het verstoort toch je opbouw naar de wedstrijd. Langs de andere kant heb ik echt sterk gezwommen, dus ik mag niet te veel klagen. Ik denk dat ik de wedstrijd heb verloren op het einde van het fietsen. Daar heb ik te veel minuten laten liggen. Ik ben wellicht iets te voortvarend vertrokken en dat moest ik in de laatste 50 kilometer bekopen. Ik zag mijn wattage helemaal wegzakken. Maar kom, zelfs al hadden we samen aan de marathon begonnen, dan had Gossage zich ook niet zomaar naar huis laten lopen. Dat is een echt bijtertje. Ik denk dat die tweede echt mijn plaats was vandaag. En ik heb een mooi aantal punten binnen voor Ironman Hawaï 2018. Ik doe in het kader van die puntenjacht in december nog mee aan de Ironman van Argentinië. Ik wil in 2018 absoluut in topvorm meedoen aan Hawaï en dat kan alleen als ik de kwalificatie dit najaar en de komende winter al kan afdwingen. Ik ben dus al goed begonnen.”