17/5/2015: Tine is vandaag als vierde geëindigd in de halve Ironman van Barcelona. Ze liep na een sterke fietsprestatie op de tweede plaats, maar moest met een eindtijd van 4:41:21 uiteindelijk winnares Camilla Pedersen (Denemarken; 4:33:34), Lucy Gossage (VK; 4:38:07) en Parys Edwards (VK; 4:38:41) laten voor gaan.

 

Tine begon aan de wedstrijd met een mindere zwemprestatie. Ze kwam als negende uit het water, 5 minuten na snelste zwemster Lisk. Tine pakte meteen uit in het fietsgedeelte, traditiegetrouw haar sterkste nummer. Ze rukte op naar de tweede plaats achter Pedersen, die aan het begin van de halve marathon een voorsprong van 5 minuten had uitgebouwd. Terwijl Pedersen naar een onbedreigde overwinning liep, bleken Gossage en Edwards toch nog sneller dan Tine in de halve marathon.

 

Net als vorige week in de Ironman 70.3 Mallorca een verdienstelijke vierde plaats dus voor Tine, als voorbereiding op de Ironman Brazilië: “Ik ben tevreden. Alleen mijn zwemmen was minder vandaag. Met de eerste groep kan ik sowieso niet mee, maar toen ik het tweede groepje moest lossen, werd het een moeilijke solotocht. De fietsstart voelde moeilijker aan dan vorige week in Mallorca, maar ik kwam er snel helemaal door. Barcelona heeft een zwaar parcours, met technische, gevaarlijke afdalingen, maar dat ligt me wel. Alleen jammer dat de age group mannen niet later zijn gestart. Er zaten vrij veel stayerende age group mannen voor me, waardoor ik me te vaak moest laten afzakken. Anders had ik meer tijd kunnen pakken op de fiets. In het lopen was opnieuw de eerste 2/3 kilometer moeilijker, maar de benen verbeterden snel. Veel beter dan in Mallorca. Ik heb vandaag ook twee minuten sneller gelopen. Ik kan dus met een gerust gevoel vertrekken naar de Ironman Brazilië. Om me optimaal voor te bereiden ben ik daarnet na de wedstrijd nog 10 kilometer gaan bijlopen. Ik wil er in Brazilië dan ook absoluut staan.”