26/8/2018: Tine is vandaag als vijfde geëindigd in de Ironman 70.3 Zell am See. Het was de laatste wedstrijd van Tine voor het WK Ironman in Hawaï. Jammer genoeg moest de wedstrijd ingekort worden tot een swim/run wegens sneeuw op het fietsparcours. Tine wist dus vooraf dat haar resultaat weinig representatief zou zijn; toch koos ze ervoor om de wedstrijd mee te doen als zwem- en looptraining voor Kona. In dat kader was haar prestatie vandaag bijzonder hoopgevend.

 

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Laura Philipp in een tijd van 1:47:03, voor Barbara Riveros (Chili; 1:48:53) en onze landgenote Alexandra Tondeur (1:50:30). De eindtijd van Tine was 1:53:16.

 

Dat het koud en nat zou worden, hadden de weersvoorspellingen al aangegeven. Maar wakker worden met sneeuw was toch een verrassing. Al snel besliste de wedstrijdleiding om het fietsgedeelte af te lassen wegens te gevaarlijk voor de deelnemers. Voor Tine betekende dat: weg podiumkansen. Zij maakt immers altijd het verschil in het fietsen. Toch wilde ze aan de start verschijnen om zo de belangrijke zwem- en loopvoorbereiding op de Ironman Hawaï niet te missen. En dat zwemmen was al meteen uitstekend. Ze zette zowaar haar beste zwemprestatie van het jaar neer en kwam als vierde uit het water met slechts 2:30 achterstand op snelste zwemster Weiss. Het lopen ging zoals verwacht oerend hard. Tine moest weliswaar de sterkste loopsters voor laten gaan, maar zette toch een ijzersterke tijd neer om zo een onverhoopte vijfde plaats te pakken.

 

“Ik heb nog nooit zo goed gelopen als vandaag. En mijn zwemmen was het beste van dit seizoen”, vertelde Tine na de wedstrijd. “Als het fietsen niet was afgelast, had een podiumplaats er wellicht in gezeten. Maar de beslissing om het fietsgedeelte te schrappen was terecht. Het was echt te gevaarlijk. Nu werd het wel effectief een loopwedstrijd, ideaal voor de supersnelle lopers. En dus ben ik ook maar loeihard vertrokken en heb geprobeerd goed door te lopen. En dat lukte nog ook. Dus ik ben echt wel content. De vorm is terug. Ik voel me heel goed, net op het juiste moment voor Hawaï. Nu nog drie weken hoogtestage en dan ben ik er helemaal klaar voor”.