21/5/2017: Tine is vandaag als vijfde geëindigd in de halve Ironman van Barcelona. Haar eindtijd was 04:48:35. De overwinning ging naar Emma Pallant (UK; 04:40:03) voor Natalie Seymour (UK; 04:43:06) en Charlotte Morel (Frankrijk; 04:45:53).

 

Vier weken na de zware Ironman Texas, kwam Barcelona te vroeg om een sportief hoogtepunt te worden. Tine was dus met beperkte sportieve ambities vertrokken naar Spanje. Het doel was vooral ritme op te doen voor de belangrijke weken en maanden die eraan komen.

 

Tine kwam als tiende uit het water op 4:37 van snelste zwemster Jameson. Dankzij een snelle fietstijd (2:46:38), kon ze in positie zeven aan de halve marathon beginnen, om uiteindelijk naar de vijfde plaats door te schuiven.

 

“Ik wist dat ik niet helemaal gerecupereerd was van mijn inspanning in Texas maar gaf het beste van mezelf en kwam vooral om te genieten van het racen zelf. In juli en augustus wil ik mijn beste vorm te pakken hebben om te presteren in Challenge Geraardsbergen, de Alpe D’Huez triathlon en de Embrunman”, aldus een tevreden Tine.