27/4/2019: Tine is vandaag als vijfde geëindigd in de halve Ironman van Marbella. Haar eindtijd was 4:49:14. Titelverdedigster Laura Philipp (Duitsland; 4:28:56) was ook dit jaar de sterkste pro vrouw, gevolgd door Nina Derron (Zwitserland; 4:39:13) en Marta Bernardi (Italië; 4:44:09).

 

Om 7u41 begonnen de pro vrouwen eraan in Marbella, een dag vroeger dan gepland omdat morgen de Spaanse parlementsverkiezingen plaatsvinden. Al snel werd duidelijk dat een topzwemtijd er vandaag niet in zat voor Tine. Ze moest de groep vrijwel meteen laten gaan en kwam als 11euit het water, bijna vijf minuten na snelste zwemster Otworowska. Terwijl Philipp de leiding overnam in het fietsen en er solo vandoor ging, kon Tine ook een paar plaatsen opschuiven. Maar het bleef hard werken. Ze reed T2 binnen als zevende met een achterstand van 11 minuten op Philipp. In een prima halve marathon kon Tine toch nog twee plaatsen opschuiven om zo binnen de top-vijf te eindigen.

 

“Beter dan de seizoensopener in Salou drie weken geleden, maar er is toch nog werk aan de winkel”, zo klonk het verdict van Tine. “Die vijfde plaats is prima, maar ik onthou toch vooral dat mijn zwemmen en fietsen nog niet goed genoeg zijn. Nu, ik moet blij zijn dat ik hier kon starten, want een week geleden ben ik zwaar gevallen tijdens mijn stage in Frankrijk. Ik ben over mijn stuur gevlogen en wellicht overkop gegaan, met een gebroken helm en flink wat schaafwonden als resultaat. Het had veel erger kunnen zijn. De gevolgen van die val voelde ik vandaag zeker nog, maar ik denk dat het toch eerder een geval is van de conditie die er nog niet helemaal is. Dit is een verraderlijk zware wedstrijd. Als je hier een topresultaat wil behalen, moet je zelf ook top zijn. En dat was ik vandaag nog niet. Natuurlijk, daar dienen deze races vroeg in het seizoen voor, om die vorm op te bouwen voor de grote wedstrijden, Ironman France en de Embrunman. Maar ik had me toch liever al wat sterker gevoeld. Ik weet in ieder geval waaraan ik de komende weken moet werken!”