12/5/2019: Tine is vandaag met een tijd van 4:35:34 als vijfde geëindigd in de halve Ironman van Pays d’Aix. Het werd een volledig Brits podium in Aix-en-Provence met Emma Pallant (4:19:56) als winnares. Nikki Bartlett (4:25:15) klopte India Lee (4:25:30) in een sprint voor de tweede plaats.

 

De eerste weken van het seizoen was het zoeken naar die sterke wedstrijdconditie voor Tine. Niet verwonderlijk dat ze vandaag voor de start aan de wedstrijdspeaker zei: “In Frankrijk ben ik meestal sterk. Ik hoop dat ik hier mijn goede fietsbenen terugvind.” Maar eerst moest er nog gezwommen worden en dat ging vandaag behoorlijk. Alleen was de rest gewoon veel sneller. Tine kwam dan ook als negende uit het water met vier minuten achterstand op India Lee. Toch liet ze de moed niet zakken, zeker toen bleek dat ze die goede fietsbenen inderdaad had gevonden. Tine werkte zich gestaag naar voor en kon als vijfde aan de halve marathon beginnen. Het zware loopparcours maakte een einde aan de opmars van Tine, maar toch hield ze behoorlijk stand zonder plaatsen te verliezen.

 

“Dit geeft echt moed na een paar moeilijke weken. En een goed gevoel overhouden na het soort zware, eerlijke wedstrijd waar ik van hou, dat is veel waard.  Als ik nu de komende weken nog goed kan trainen, dan komt het wel in orde voor Ironman Nice,” vertelde Tine na de wedstrijd. “Ik heb vandaag op zich niet slecht gezwommen, maar die vrouwen die de overstap maken van de korte afstand gaan echt heel hard in het water, te hard voor mij. Dat is natuurlijk niet bemoedigend, in zo’n lege transitiezone aankomen. Maar ik heb mijn hoofd niet laten hangen. Ik wilde vandaag een goed gevoel op de fiets hebben en dat is ook echt gelukt. Ik heb een mooi wattage kunnen trappen. Alleen de laatste 20 kilometer heb ik me wat ingehouden omdat er wind stond en dat de afdalingen gevaarlijk maakte. Langridge en McBride zijn gevallen, waardoor ik de risico’s toch wilde beperken. Het lopen was niet super, ook omdat ik wat last had van maagkrampen, maar niet van die aard dat ik er me zorgen in maak. Nu nog een paar dagen rusten en trainen, want de halve Ironman van Barcelona komt er volgende week al aan.”