2/7/2017: Tine heeft vandaag de Challenge Geraardsbergen gewonnen. Als ambassadrice van deze eerste Belgische Challenge (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21 km lopen), was Tine naar Geraardsbergen gekomen om te winnen voor eigen publiek. Met een tijd van 04:26:00 was ze enkele minuten sneller dan Sarissa de Vries (Nederland; 04:31:06) en Margie Santamaria (Italië; 04:35:05).

Tine begon – zoals gewoonlijk – aan de wedstrijd met een kleine achterstand na het zwemmen. Ze kwam iets meer dan twee minuten na de Vries en Santamaria uit het water. Ondanks een valse start – ze verloor haar drinkbus en fietscomputer bij het wegrijden – maakte Tine meteen indruk op de fiets. Na 37 kilometer had ze al meer dan een minuut goed gemaakt. Aan de voet van de Muur bedroeg haar achterstand nog maar 20 seconden en na minder dan 50 kilometer pakte ze de leiding. Haar tweede passage op een ondertussen natte en spekgladde Muur ging nog vlotter. Zo kon ze aan de halve marathon beginnen met meer dan twee minuten voorsprong. Op het pittige loopparcours slaagde ze er zelfs in die voorsprong uit te bouwen en zo naar een comfortabele, deugddoende overwinning te lopen.

Voor eigen publiek een wedstrijd meedoen en winnen, het doet wat met een mens. Tine was dan ook dolgelukkig: “Die eerste editie winnen van een mooie, Belgische wedstrijd doet echt deugd. Vanaf het moment dat ik ambassadrice van deze Challenge ben geworden, heb ik er echt mijn zinnen op gezet. De sfeer was ook geweldig. Toch was de wedstrijd veel zwaarder dan ik had verwacht, ondanks mijn parcoursverkenning dit voorjaar. Het zwemmen vlotte voor geen meter in het begin. Ik denk dat ik iets te hard naar het water ben gesprint. Ik heb nog wel een gat toe kunnen zwemmen, maar echt top voelde ik me niet. Het fietsen ging veel beter. Maar dit parcours kruipt zo hard in je benen. Zeker die tweede passage op de Muur. En al dat draaien, keren en optrekken in de regen. Dat voelde ik in de halve marathon. Na de eerste ronde kreeg ik het lastig. Ik heb krampen moeten onderdrukken. Maar kom, als je wint ben je dat snel vergeten. Dit is gewoon genieten, samen met mijn vrienden en familie. Toch even. Volgende week vertrek ik naar Lanzarote om me voor te bereiden op de Embrunman, mijn tweede hoofddoel voor de zomer.”