1/05/2016: Tine heeft vandaag de halve Ironman van Pays D’Aix gewonnen. Tine kon zich vlot aanpassen aan het last-minute schrappen van het zwemgedeelte en legde de “tijdrit-triatlon” af in 03:56:18. Ze was meer dan zes minuten sneller dan Julia Gajer (Duitsland; 04:02:29). Nikki Bartlett (UK; 04:04:07) werd derde. Het was de tweede overwinning van het nog prille seizoen voor Tine. In maart won ze ook al de halve Ironman van Puerto Rico.

 

Het nieuws kwam er zo’n half uur voor de start: geen zwemmen wegens te koud en te veel wind. Dat zorgde meteen ook voor een andere wedstrijdformule. De atleten begonnen met 30 seconden verschil aan het fietsgedeelte en moesten zo een puur individuele wedstrijd afwerken. Voor Tine was het allemaal prima. Ze ging er als een speer van door: 2,5 minuten voorsprong na 30 kilometer, vier minuten na 60 kilometer en meer dan 6 minuten na de volledige 90 kilometer. Het is het soort voorsprong die Tine graag heeft om snelle lopers af te houden. Deze keer was het niet nodig. Ze liep van begin tot einde van comfortabel aan de leiding.

 

“Ik was echt zó goed op de fiets vandaag. En eigenlijk ook in het lopen,” glunderde een dolgelukkige Tine. “Ik heb tot woensdag nog hard getraind op Lanzarote. En dan is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Ofwel ben je dan een paar dagen later super ofwel is de tank leeg. Vrijdag had ik nog de hele dag migraine, maar ik voelde al wel dat mijn benen goed waren. En vandaag had ik echt een superdag. Ik denk dat als we wel hadden moeten zwemmen, ik het nog goed had gedaan. Maar kom, ik vond het niet erg dat het zwemgedeelte afgelast werd. Het water was echt verschrikkelijk koud. Je zou er nog ziek van worden. Zo’n tijdritwedstrijd is natuurlijk ook tactisch. Ik vertrok maar als achtste. Dus ik wist dat als ik mezelf aan de leiding kon zetten, ik een mentale tik kon uitdelen. En dat lukte al na 15 kilometer. In het lopen had ik direct het goeie ritme te pakken. Na één ronde bleef het verschil hetzelfde en wist ik dat ik de wedstrijd onder controle had. En dan kan je echt genieten, natuurlijk. Zeker die laatste ronde. Ik heb in 2016 drie wedstrijden gedaan en ik heb er twee gewonnen. Hoe mooi is dat?! Ik brei er volgende week in de Challenge Rimini graag een vervolg aan!”