20/3/2016: Tine heeft de halve Ironman van Puerto Rico gewonnen. Met een tijd van 04:20:34 liet ze Sarah Haskins (US; 04:22:16) en Linsey Corbin (US; 04:23:34) achter zich.

 

Het werd een all-round sterke prestatie van Tine. De Leuvense triatlete zwom prima en kwam als zesde uit het water, drie minuten na Haskins. Op de fiets ging het snel. En met “het” bedoelen we dan vooral Tine. Al na 20 kilometer had ze haar achterstand weggewerkt en de leiding overgenomen. Erop en erover, want Tine bleef hard gaan. Na 90 kilometer fietsen kon ze aan de halve marathon beginnen met een voorsprong van bijna vier minuten. De grote vraag was of dat genoeg zou zijn. Haskins had immers haar laatste vijf halve Ironman wedstrijden gewonnen. Maar Tine had haar goeie loopbenen meegebracht en snelde onbedreigd naar de overwinning.

 

“Ik kan wel een dansje maken,” lachte een dolgelukkige Tine na de wedstrijd. “Ik ging voor een podiumplaats omdat Haskins onklopbaar leek. Ik ben zo blij dat het is gelukt. Zalig! Ik kan het niet vaak zeggen, maar ik heb echt keigoed gezwommen. Ik was als eerste weg en zag toen Haskins en Wassner voorbij komen. Toen de derde groep eraan kwam, heb ik alles gedaan om erbij te blijven en in de tweede helft lag ik zowaar in een comfortabele positie. Natuurlijk is het leuk om op de fiets mee vooraan te vertrekken. Haskins inhalen viel nog mee, maar ze bleef wel een tijdje hangen. Tot ik aan het keerpunt zag dat ik wat extra meters had. En dan heb ik de forcing gevoerd. Ik wilde een zo groot mogelijke voorsprong hebben omdat ik wist dat ze sterk loopt. Maar aan het einde van de eerste loopronde kon ik zien dat het gat best nog groot was en begon ik er echt in te geloven. En toen was het alles geven in de verzengende hitte. Het was echt zwaar. Maar als je wint, valt dat allemaal weg. Het was een tijdje geleden dat ik nog een Ironman heb gewonnen, zeker een halve. Dit is echt genieten.”