16/6/2019: Tine is vandaag als zesde geëindigd in de Challenge Geraardsbergen. Daniela Bleymehl (Duitsland) won de wedstrijd met een tijd van 4:18:30. Fenella Langridge (UK; 4:20:46) werd tweede; onze landgenote Sara Van de Vel (4:23:45) pakte de derde plaats. De wedstrijd fungeerde ook als BK halve afstand. Daarin werd Tine derde, na Van de Vel en Katrien Verstuyft (4:29:30). De eindtijd van Tine was 4:30:30.

 

Tine was speciaal voor de wedstrijd overgevlogen vanuit Frankrijk, waar ze een hoogtestage afwerkt in Font Romeu ter voorbereiding van de Ironman Nice. De vraag was dus hoe hard de zware trainingen nog in de benen zouden zitten. Het zwemmen viel alvast mee. “Ik was eigenlijk goed vertrokken en heb vrij lang kunnen aanklampen”, vertelt Tine. “Ik heb de groep uiteindelijk moeten lossen, maar ik heb toch de indruk dat ik beter aan het zwemmen ben.” In het fietsgedeelte hield Tine 90 kilometer lang stand in de 8e positie. Naar voren opschuiven zat er vandaag echter niet in: “Ik heb woensdag nog 200 kilometer gereden. En dat voelde ik vandaag wel. Ik kon wel tempo kon rijden, maar kon niet echt doorduwen. Langs de andere kant heb ik een uitstekende halve marathon gelopen. Ik voelde me meteen goed en heb de twee laatste rondes hard kunnen doorduwen. Zo ben ik toch nog twee plaatsen kunnen opschuiven.” Dat betekent een positieve evaluatie, zowel wat betreft deze wedstrijd als de voorbereiding op de Ironman Nice: “Ik ben content met mijn plaats vandaag. Het was de plaats die ik waard was. Na twee weken hard trainen op hoogte kan je niet helemaal fris zijn. Maar de stage is al heel goed verlopen. Ik heb mijn lange trainingen prima kunnen afwerken. Me terug goed voelen, dat doet heel veel deugd. Ik had mijn voorjaar liever anders gezien. Die val in april heeft me meer tijd gekost dan ik toen wilde toegeven. Ik wilde per se mijn geplande wedstrijden en trainingen afwerken, maar je lichaam is eigenlijk bezig met herstellen in plaats van presteren. Ik had toen eigenlijk meer naar mijn lichaam moeten luisteren. Maar nu heb ik het gevoel dat ik er helemaal door aan het komen ben. En dat geeft de motivatie om die weken voor Nice nog hard te trainen. Dinsdag reis ik terug naar Font Romeu om derest van mijn hoogtestage af te werken. ”