29/10/2017: Tine is vandaag als zesde geëindigd in de Challenge Forte Village in Sardinië. De Canadese Heather Wurtele pakte de overwinning. Laura Siddall (UK/Australië) en Marta Bernardi (Italië) vervolledigden het podium.

Het is al een mooi, maar lang seizoen geweest voor Tine. En dat liet zich voelen in Sardinië. Tine voelde zich nog goed in het water, maar nadat ze een paar (onvrijwillige) klappen kreeg van een andere zwemster, moest ze even stoppen en was er een groepje vertrokken. Ze kwam als negende uit het water op vier minuten van Santamaria. De Italiaanse werd op twee minuten gevolgd door een groepje met onder andere Heather Wurtele en Katrien Verstuyft. Tine volgde in een tweede groep. Normaal gezien kan Tine zich naar voor werken in het fietsen. Maar de benen wilden niet echt mee vandaag en de fiets ook niet. Eerst ging de ketting eraf en daarna weigerde de grootste versnelling dienst. Tine kon toch nog enkele plaatsen opschuiven, maar verloor tijd ten opzichte van de top drie. Ze begon als zesde en met negen minuten achterstand aan het loopgedeelte. Die positie bleef onveranderd in een halve marathon die ze afwerkte op wilskracht.

De Challenge Forte Village stond al lang in de agenda van Tine en de leden van haar team, de Marmotta Tribe. Ze wilde er dan ook absoluut bij zijn, ook had ze haar beste vorm in haar zware wedstrijdzomer achtergelaten: “Ik wist dat na de wedstrijden van de afgelopen maanden de frisheid en snelheid er niet meer waren. Dus ik kan mijn prestatie van vandaag zeker niet op de mechaniek steken. Een podiumplaats zat er voor mij vandaag niet in, denk ik. Maar natuurlijk was het frustrerend niet goed te kunnen schakelen op een heuvelachtig parcours waar je net constant moet schakelen. Ik ben vooral blij dat ik heb doorgezet. Vroeger zou ik wellicht hebben opgegeven. Nu ben ik in het lopen nog voluit gegaan. Ik ga hier een paar dagen vakantie nemen en dan volgt een laatste trainingsblok voor de allerlaatste wedstrijd van het jaar, de Ironman van Argentinië.”