29/1/2016: Tine is vandaag aan haar triatlonseizoen begonnen met de zesde plaats in de halve Ironman van Dubai. Regerend wereldkampioene Daniela Ryf (Zwitserland; 04:01:09) won de wedstrijd met een comfortabele voorsprong op Caroline Steffen (Zwitserland; 04:05:01) en Kaisa Lehtonen (Finland; 04:05:03). De eindtijd van Tine was 4:14:13.

 

Zoals voorspeld eiste de sterke wind een hoofdrol op in de wedstrijd. Het zwemmen werd verplaatst naar de haven en ingekort tot twee rondjes van 600 meter. Tine zette niet haar sterkste zwemprestatie neer, maar kon toch de schade beperken. Ze kwam als tiende uit het water op 2:45 van Ryf. Tine voerde meteen de forcing op de fiets. Na 45 kilometer was ze vijfde,1:42 achter Steffen en Ryf. In de tweede helft van het fietsgedeelte ging een ontketende Ryf er definitief alleen vandoor. De rest van de top 10 leek meer last te hebben van de flinke tegenwind in de woestijn. Tine hield stand in vijfde positie, maar reed wel met 6:19 achterstand de transitiezone in. Tijdens het lopen moest Tine al snel Andrea Forrest laten passeren, maar ze kon dankzij een regelmatige halve marathon de zesde plaats toch vasthouden tot de finish.

 

Een prima prestatie in een wedstrijd met een sterk deelnemersveld, zo evalueerde een tevreden Tine haar Ironman 70.3 Dubai. “Ik ben content. Ik had misschien wat minder snel kunnen vertrekken op de fiets en wat tactischer kunnen rijden, maar dat is achteraf gemakkelijk gezegd. In die eerste wedstrijd van het seizoen wil je gewoon gas geven en sterke atletes zoals Corinne Abraham niet laten terugkomen. Mijn zwemmen was wellicht wat minder, maar in het lopen heb ik direct mijn tempo gevonden en dat goed kunnen aanhouden. Forrest was gewoon wat sneller. Natuurlijk was ik liever wat hoger geëindigd, maar ik ben tevreden met mijn prestatie. Mijn seizoen is prima begonnen.”