5/7/2015: Tine is als zevende geëindigd in de Ironman Frankfurt. Ze zette een tijd neer van 09:28:20. Met temperaturen van 30 graden en meer werd de wedstrijd getekend door de hitte. De Zwitserse Daniela Ryf (08:51:00) was de snelste pro vrouw. Julia Gajer (Duitsland; 09:01:58) en Caroline Steffen (Zwitserland; 09:11:55) vervolledigden het podium.

 

Tine nam een veelbelovende start met een ijzersterke zwemprestatie. Ze kwam als vijfde, slechts vijf minuten na de beste zwemsters, uit de Langener Waldsee. Op de fiets ging het moeizamer. Tine eindigde alleen achter de kopgroep Ryf-Gajer-Steffen. Tot halverwege kon Tine haar achterstand beperken tot ongeveer vijf minuten, daarna was het driekoppig treintje vooraan definitief vertrokken. Tine kon als vijfde op bijna 15 minuten aan de marathon beginnen. Het loopgedeelte werd een ware uitputtingsslag in het heetste gedeelte van de dag. Tine kreeg het moeilijk en moest uiteindelijk nog twee plaatsen in de eindstand vrijgeven.

 

“Ik heb alles gegeven. Ik kan mezelf echt niets verwijten,” vertelde Tine na de wedstrijd. “Ik heb om te beginnen echt keigoed gezwommen. Ik kon het bijna niet geloven. Ik dacht zelfs dat de kopgroep verkeerd gezwommen was! Maar op de fiets wist ik direct dat ik geen superbenen had. Ik voelde dat het de zoveelste wedstrijd op rij was. Niet dat ik slecht heb gefietst, maar ik moest me echt concentreren om mijn normale wattage te blijven draaien. De temperaturen en het feit dat ik alleen fietste, zullen er ook wel mee te maken hebben gehad. Ik ben vooral trots dat ik mijn hoofd niet heb laten hangen, ook niet toen ik het in de marathon moeilijk had en ik wist dat er nog goeie loopsters achter me op komst waren. In zo’n hitte is het voor mij gewoon moeilijk om goed te lopen. Natuurlijk wilde ik een top-5 plaats behalen met het oog op een 100% zekere kwalificatie voor de Ironman Hawaï. Maar het lijkt erop dat ik met een beetje geluk nog genoeg punten heb om de juli-kwalificatie te halen. Om zeker te zijn heb ik me toch nog ingeschreven voor de halve Ironman van Calgary van eind juli.”